‘Knip alstublieft onze straat door’

‘Knip alstublieft onze straat door’

OOSTAKKER - Waar in het centrum het doorknippen van de Voldersstraat op gemengde reacties wordt onthaald, vraagt het buurtcomité van de Smalleheerweg niets liever. ‘Anders worden we een mini-Antwerpsesteenweg’, zo klinkt het bij Frank Van Overwalle.

De Smalleheerweg loopt naast Volvo Trucks parallel met de Antwerpsesteenweg naar Lochristi. De bewoners vrezen dat wanneer de nieuwe afrit R4 Schansakker volledig afgewerkt zal zijn, er zo een sluiproute zal ontstaan voor mensen die de files op de Antwerpsesteenweg willen vermijden.

Die nieuwe afritten zijn in hoofdzaak bedoeld voor Volvo Trucks. Van Overwalle vreest dat door de recent financiële tegenslag van stadsontwikkelingsbedrijf SoGent – dat tien miljoen euro schadevergoedingen moet betalen aan een grondeigenaar – de plannen om de straat door te knippen, zullen worden herzien.

Op het kabinet van schepen van Openbare Werken Filip Watteeuw (Groen) heeft men begrip voor de vraag van Van Overwalle. ‘Door de rechtszaak met SoGent moet inderdaad een en ander herzien worden en het Mobiliteitsbedrijf is daarmee bezig. Alleen zitten we nu nog maar in een beginstadium. Natuurlijk is het wel onze bedoeling om de maatregelen zo fietsvriendelijk mogelijk te maken. Maar nu kunnen we nog niets zeggen’, aldus Hannelore Bonami. Het complex Schansakker is pas in 2015 volledig afgewerkt.


Het Nieuwsblad, 10 december 2013